Selskabet Inughuit Seafood A/S stiftet

Inughuit Food og Royal Greenland har sammen stiftet selskabet Inughuit Seafood A/S med hjemadresse i Qaanaaq. Det fortæller Royal Greenland på sin hjemmeside.
Foto © : Royal Greenland
Skrevet af Simon Uldum -
19. december 2014 09:35

Stiftelsen af Inughuit Seafood A/S kom i stand 1. oktober 2014, men inden da havde selskaberne etableret et rigtigt godt samarbejde omkring indhandling af hellefisk, hvor der i 2013 blev indhandlet 110 tons hellefisk. En rekordstor indhandling, der er en femdobling af tidligere års indhandling.

Godt samarbejde

Baggrunden for stiftelsen af selskabet skyldes dels det gode samarbejde, dels at hvert selskab ejede hver deres anlæg, hvor Royal Greenland ejede et indhandlingsanlæg, og Inughuit Food ejede et fryseanlæg. Samarbejdet gik så godt, at de to selskaber besluttede sig for at slå anlæggene sammen.

Der er fire bestyrelsesmedlemmer i Inughuit Seafood A/S, hvor to af dem er bosiddende i Qaanaaq og to er fra Royal Greenland. Formand for bestyrelsen er Jens Danielsen, der bor i Qaanaaq, og Niels Ole Møller, der er driftschef for produktion af hellefisk i Royal Greenland, er direktør for selskabet, det skriver Royal Greenland.

Der er i dag 61 indhandlere af hellefisk i Qaanaaq, og der er fire ansatte på indhandlingsanlægget.