Der fiskes ved Qaanaaq og Qeqertat. Formanden for selskabet, Jens Danielsen.Foto: Royal Greenland

Selskabet Inughuit Seafood A/S stiftet

Inughuit Food og Royal Greenland har sammen stiftet selskabet Inughuit Seafood A/S med hjemadresse i Qaanaaq. Det fortæller Royal Greenland på sin hjemmeside.

Stiftelsen af Inughuit Seafood A/S kom i stand 1. oktober 2014, men inden da havde selskaberne etableret et rigtigt godt samarbejde omkring indhandling af hellefisk, hvor der i 2013 blev indhandlet 110 tons hellefisk. En rekordstor indhandling, der er en femdobling af tidligere års indhandling.

Godt samarbejde

Baggrunden for stiftelsen af selskabet skyldes dels det gode samarbejde, dels at hvert selskab ejede hver deres anlæg, hvor Royal Greenland ejede et indhandlingsanlæg, og Inughuit Food ejede et fryseanlæg. Samarbejdet gik så godt, at de to selskaber besluttede sig for at slå anlæggene sammen.

Der er fire bestyrelsesmedlemmer i Inughuit Seafood A/S, hvor to af dem er bosiddende i Qaanaaq og to er fra Royal Greenland. Formand for bestyrelsen er Jens Danielsen, der bor i Qaanaaq, og Niels Ole Møller, der er driftschef for produktion af hellefisk i Royal Greenland, er direktør for selskabet, det skriver Royal Greenland.

Der er i dag 61 indhandlere af hellefisk i Qaanaaq, og der er fire ansatte på indhandlingsanlægget.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt