Sejrsikker Biden lover at tilslutte sig Parisaftalen igen

Onsdag trådte USA officielt ud af global klimaaftale. Joe Biden vil som præsident tilslutte sig aftalen igen.
- I dag har Trump-administrationen officielt forladt Parisaftalen. Og om præcis 77 dage vil Biden-administrationen tilslutte sig den igen, skriver Joe Biden. Foto © : Jason Redmond/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
05. november 2020 09:31

Optællingen af stemmer i de sidste stater i USA er fortsat i gang.

Demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, har ifølge AP natten til i dag sikret sig tilsammen 264 valgmænd. CNN siger 253.

For at blive præsident skal en kandidat vinde 270 valgmænd. Donald Trump står ifølge AP's og CNN´s prognoser til 214 valgmænd.

Hvis Joe Biden vinder, lover han at USA igen vil tilslutte sig Parisaftalen.

Det skriver Biden i et opslag på Twitter natten til torsdag.

- I dag har Trump-administrationen officielt forladt Parisaftalen. Og om præcis 77 dage vil Biden-administrationen tilslutte sig den igen, skriver Joe Biden.

LÆS OGSÅ USA melder sig formelt ud af Paris-aftalen

Kigger man 77 dage frem fra onsdag, er det den 20. januar, hvilket er den officielle indsættelsesdato for USA's næste præsident.

Onsdag forlod USA formelt aftalen, præcis et år efter at præsident Donald Trumps regering formelt gav FN besked om, at USA ville ud af aftalen.

Trump er en udtalt modstander af aftalen, som han mener spænder ben for erhvervslivet og giver andre lande en konkurrencefordel over USA.

USA er det første land, der er trådt ud af klimaaftalen. Den blev indgået mellem stort set alle verdens lande på et stort klimatopmøde i Paris i 2015.