Sejlere i havsnød

En båd med fem personer ombord sendte nødråb, da deres båd fik motorproblemer syd for Kangeq. Andre sejlere fik også problemer i løbet af weekenden.
Skrevet af Pipaluk Høegh
09. oktober 2012 06:15

Søndag ved middagstid fik en båd med fem personer ombord problemer med motoren. Den 16 fods store båd befandt sig i farvandet ud for Nuuk, syd for Kangeq. Deres nødråb blev hørt gennem Aasiaat Radio.

- Sisak II blev sendt ud til den opgivne position. I mellemtiden meldte båden via Aasiaat Radio, at den var blevet taget på slæb af anden båd. Båden bragt til Nuuk med alle 5 i god behold, oplyser vagthavende i Nuuk Politi.

Besvimet passager i båden
Lørdag formiddag fik en anden båd også problemer i området omkring Nuuk.  Der var ligeledes fem personer ombord og en af passagerne var besvimet. De andre passagerer havdet også fået det dårligt.

-Anmelderen havde fået prajet en anden hurtiggående båd, og den besvimede passager blev med hast sejlet til Nuuk og efterfølgende bragt til sygehuset, oplyser vagthavende i Nuuk Politi.

De ombordværende begyndte at føle sig utilpas, efter de havde brygget kaffe over gasblus i kahytten. De andre passagerer i båden har efterfølgende også været forbi sygehuset.

-Alle har det efter omstændighederne godt. Sagen er under efterforskning, og årsagen er derfor endnu ikke endeligt klarlagt, oplyser Nuuk Politi.