Secret Service skyder person ude foran Det Hvide Hus

Trumps pressemøde blev afbrudt, da Secret Service skød en angiveligt bevæbnet person nær Det Hvide Hus.
USA's præsident, Donald Trump, blev sent mandag aften dansk tid ført væk fra et pressemøde i Det Hvide Hus af medlemmer af sikkerhedstjenesten Secret Service. Foto © : Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
11. august 2020 11:51

USAs præsident, Donald Trump, blev sent mandag aften dansk tid ført væk fra et pressemøde i Det Hvide Hus af medlemmer af sikkerhedstjenesten Secret Service.

Ifølge Trump selv skyldtes det en hændelse ude foran Det Hvide Hus' område, hvor en person blev skudt af Secret Service.

Personen var angiveligt bevæbnet, oplyser Trump videre.

Den mistænkte er bragt til hospitalet. Vedkommendes tilstand kendes ikke.

Kortvarigt lockdown

Kort tid efter vendte Trump tilbage til sit pressemøde om coronasituationen i USA og fortalte, at der havde været en skudepisode ude foran Det Hvide Hus, men at situationen var under kontrol.

- I blev overrasket, jeg blev også overrasket. Sådan noget er vel ganske usædvanligt, tror jeg, siger præsidenten.

Ifølge præsidenten bad Secret Service ham om at forlade presserummet i Det Hvide Hus, mens sikkerhedstjenesten håndterede situationen udenfor.

Secret Service er den tjeneste, der tager sig af sikkerheden for USA's præsident og præsidentens familie.

Det Hvide Hus var kortvarigt i lockdown.

Også finansminister Steven Mnuchin og budgetdirektør Russ Vought blev eskorteret ud af presserummet af Secret Service, hvorefter dørene blev låst.

Skarpskytter på tagene

Trump roser den hurtige reaktion fra Secret Service og siger, at sikkerhedstjenesten vil komme med flere oplysninger om hændelsen senere.

Styrken er på cirka 6500 kvinder og mænd, herunder et par tusinde teknikere og administrativt personale.

Nogle af tjenestens folk er skarpskytter, der ligger på tagene rundt om Det Hvide Hus i Washington D.C. Andre i civilt tøj blander sig med turisterne rundt om præsidentens bolig.

Andre igen kører med præsidenten i korteger eller går synligt vagt ved Det Hvide Hus. Nogle er livvagter, der aldrig er mange meter væk fra præsidenten.

/ritzau/Reuters