Savnet kvinde fundet død tæt på vrag af vikingeskib i Norge

Myndigheder opgav onsdag morgen at finde savnet kvinde i live efter forlis. Kort efter blev hun bekræftet død.
Vikingeskibet kom fra Færøerne og var på vej til Ålesund, da det kæntrede ud for Stad tirsdag aften. Det oplyste HRS tirsdag til VG. Foto © : Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
28. august 2024 09:29

En amerikansk kvinde i tyverne, som har været savnet, siden et vikingeskib tirsdag aften kæntrede ud for halvøen Stad i Norge, er fundet død.

Det oplyser operationsleder hos politiet Morten Rebnord i en pressemeddelelse ifølge NTB onsdag.

- I morgentimerne lokaliserede KV Bergen (kystvagten, red.) vikingeskibet, og klokken 08.10 blev den savnede kvinde fundet nogle hundrede meter fra vraget.

- Kvinden blev taget om bord af kystvagten og erklæret død på stedet, skriver Rebnord.

De pårørende er underrettet.

Vikingeskibet kom fra Færøerne og var på vej til Ålesund, da det kæntrede ud for Stad tirsdag aften. Det oplyste HRS tirsdag til VG.

Ifølge NRK fik politiet klokken 20.13 tirsdag aften beskeden om, at vikingeskibet var kæntret.

Kort tid efter oplyste politiet til mediet, at fem ud af de seks personer, som var stævnet ud med skibet, var blevet reddet af en helikopter. De øvrige personer om bord var fra Schweiz og Færøerne, skriver det norske medie VG.

Bølger af 4,6 meters højde

I løbet af aftenen og natten har vejret været meget voldsomt vejr i området, skriver NTB. Redningsskibet Idar Ulstein har rapporteret om bølger af 4,6 meters højde og storm med vindstød på 26 meter i sekundet.

Hovedredningssentralen i Norge (HRS) troede i de tidlige morgentimer onsdag morgen ikke længere på, at den savnede var i live.

Det fremgår af et opslag fra HRS på X.

- Aktionen ved Stad er afsluttet. På grund af de nuværende vejrforhold og den tid, der er gået, går operationen nu over til at være en eftersøgning af en formodet afdød, skrev HRS tidlig onsdag morgen.

HRS koordinerer eftersøgnings- og redningsaktioner til søs, på land og i luften i Norge.

Redningstjenesten var hele natten til stede omkring Stad. Redningshelikoptere, redningsbåde og skibe gennemsøgte området.