Sarfaq Ittuk er først klar i slutningen af november

Det står nu fast at kystpassagerskibet Sarfaq Ittuk først bliver indsat i normal rutefart om godt 4 uger, tirsdag den 20 november. Det meddeler rederiet Arctic Umiaq Line i dag.
Skrevet af Karsten Sommer
22. oktober 2012 16:32

Sarfaq Ittuk grundstødte i forrige uge ved indsejlingen til Qaqortoq, og få dage efter kom der yderligere skader på skibet, da det i Nuuk skulle hives på land ved skibsværftet, for at blive efterset for eventuelle skader fra grundstødningen.

Nu viser det sig at skaderne på skibet er så store, blandt andet på ror og rorstamme, at det ikke kan sejle ved egen kraft.

Rederiet har derfor stået overfor valget mellem at bugsere skibet over Atlanten til et skibsværft i Europa, eller at gøre et nyt forsøg på at hive det i dok i Nuuk.

- Vi har efter grundige analyser af hvad der gik galt i sidste uge, besluttet at gøre et nyt forsøg på at hive skibet i dok i Nuuk, fortæller AUL´s direktør Jette Larsen.

- Der er nu gjort tiltag omkring ophivningsproceduren, så vi er trygge ved at prøve igen, siger hun til Radioavisen.

Der vil derfor blive gjort et nyt forsøg på at hive skibet på land. Det vil ske senere i denne uge.

Arctic Umiaq Line annullerer derfor alle afgange frem til 20. november.

Kunderne er blevet informeret og tilbudt refusion af billetter.

Og AUL har haft dialog med Air Greenland og Disko Line om behovet for ekstra kapacitet i de kommende uger.

Endvidere er der tilrettelagt et nyt trafikprogram til og fra bygder, som normalt besejles af Sarfaq Ittuk, fortæller altså AUL´s direktør Jette Larsen i dag.