Sarfannguit angrebet af skimmelsvamp

Endnu engang er en offentlig bygning ramt af et alvorligt skimmelsvamp-angreb. Denne gang i Qeqatta Kommunia, hvor det kommer til at koste kommunens kasse 700.000 kroner, at få bugt med skimmelsvampen i Servicehuset i Sarfannguit.
Foto © : Kim Grarup
Skrevet af Naimah Hussain
24. juni 2011 05:22

Det fremgår af referatet fra det seneste møde i kommunalbestyrelsen.

Prøver fra Servicehuset i bygden Sarfannguit 40 km øst for Sisimiut, har vist sig at indeholde skimmelsvamp og endda i særdeles høje forekomster.

-Gennem mange år har fuger i baderum været utætte, hvorfor badevand er løbet ned i trækonstruktionen og har givet råddannelse, fremgår det af referatet fra kommunalbestyrelsesmødet den 16. juni.

Medarbejderne i Servicehuset har derfor været nødt til at flytte over i en genhusningsbygning, fordi Servicehuset er blevet midlertidigt lukket ned.

Men også dét skaber ekstra udgifter til den kommunale kasse, da alene klargøringen af det midlertidige genhusningssted løber op i 189.000 kroner.

Det er til vvs-arbejde, el-arbejde, tømrerarbejde samt indkøb af nye husholdningsmaskiner.

Overslaget over udbedringen af skaderne i selve Servicehuset lyder på en halv million kroner. Huset skal nemlig renses og det ødelagt gulv skal renoveres før medarbejderne kan rykke ind igen og fortsætte deres arbejde.

Og tilsammen betyder det altså ekstra udgifter på i alt 689.000 kroner, som skal komme fra kommunens kasse.

Derfor har Økonomiudvalget godkendt en tillægsbevilling.