Sara Olsvig tilfreds efter møde med socialminister

IA's folketingsmedlem føler sig forsikret om, at Socialministeriet vil tage hånd om socialt udsatte grønlændere i Danmark.
27. juni 2014 08:00

IA's formand Sara Olsvig udtrykker efter et møde med den danske socialminister Manu Sareen tilfredshed med hans tilsagn om et fortsat stærkt fokus på de socialt udsatte grønlændere i Danmark - specielt efter at midlerne til en række projekter med vedtagelsen af den danske finanslov sidste efterår er blevet gjort permanente.

Samtidig fik socialministeriet tildelt en fire-årig bevilling på i alt 13,4 millioner kroner til udarbejdelsen af en strategi for socialt udsatte grønlændere i Danmark.

Pengene skal blandt andet bruges til en bedre integration af grønlændedre i Danmark og til at afdække nytilkomne grønlænderes livsvilkår. Ifølge Sara Olsvig har det været en udfordring med skiftende socialministre.

- Derfor er det vigtigt for mig, at vi holder møder med ministrene og får sikret et fortsat fokus på de emner, som IA har arbejdet med i Folketinget, understreger hun.

Også den netop vedtagne lov om de juridisk faderløse var på dagsordenen for mødet med Manu Sareen, og Sara Olsvig udtrykker tilfredshed med, at den danske regering har taget godt imod Grønlandsudvalget betænkning i forbindelse med loven.

- Jeg ser meget frem til, at følge arbejdet med at få afdækket antallet af juridisk faderløse, og de menneskelige påvirkninger, mange af dem har været udsat for, bemærker hun.