Sara og Doris er uenige

Sara Olsvig (IA) kan ikke genkende Doris Jacobsens (S) kritik af indholdet af Folketingets Grønlandsudvalgs rejse til Østgrønland. Der var både arrester og kommunefogeder på programmet. Dog medgiver Sara Olsvig, at der også var programpunkter, der ikke direkte angår danske politikere.
Sara Olsvig
Ullumikkut qinersisoqartuuppat Sara Olsvig Naalakkersuisunut siulittaasunngussangaluarpoq. Foto © : Steen Brogaard/Folketinget
Skrevet af Peter Troelsen
20. september 2012 12:42

Udvalgets årlige tur til Grønland var i år en del anderledes end tidligere. For det første startede turen på Island med virksomhedsbesøg, og så var Østgrønland centrum for turen. Ellers plejer det at være byer og bygder på vestkysten, der er centrum for Grønlandsudvalgets rejser.

-Vi havde samtaler med kommunefogeden i Kulusuk, og besøgte også arresten der. Vi kunne desværre ikke komme til at tale med kommunefogeden i Kuumiut, men som det stod i udvalgets rejseplan, var der samtaler med en kommunefoged. Mit indtryk var, at udvalgets medlemmer var meget tilfredse med de besøg, der var i skoler, kirker og på plejehjem, selv om disse områder ikke direkte har noget med de danske politikere at gøre. I hvert fald fik de et førstehåndsindtryk af forholdene på østkysten, og det mener jeg var meget vigtigt, fastslår formanden for Folketingets Grønlandsudvalg Sara Olsvig.

Det var et meget tætpakket program, udvalgsmedlemmerne var igennem, i den tid de var i Grønland, men ifølge udvalgsformanden var det både nødvendigt og givende for udvalget. En enkelt anke har Sara Olsvig dog i forhold til programmets indhold.

-Jeg ville gerne have haft bedre tid til at mødes med medlemmerne i Inatsisartuts udvalg, og det vil vi tage i betragtning, næste gang vi tager på udvalgsrejse herop. Møderne med medlemmerne af udvalgene var enormt givende, og jeg er sikker på, at både de grønlandske politikere og de danske politikere blev meget klogere efter de møder. Desuden var det rart at få talt udvalgets oplevelser igennem med Kuupik Kleist, så også naalakkersuisut ved, hvad der har gjort indtryk på de danske politikere, siger Sara Olsvig til knr.gl.