Foto: KNR

SAR-eftersøgning koster ejer bøde og stort erstatningskrav

Unødvendige-SAR eftersøgninger kan komme til at koste dyrt. Det erfarede et norsk sejlskib denne sommer.

Sejlskibet fulgte nemlig ikke den obligatoriske meldepligt til Aasiaat Radio, da de i juni sejlede i Sydgrønland. På baggrund af dette blev der startet en SAR-eftersøgning op med S61-helikopter og flere andre fartøjer.

Da det endelig lykkedes politiet at komme i kontakt med skibet viste det sig, at besætning aldrig havde været i nød. De havde bare ikke overholdt deres pligt til at melde sig hos Aasiaat Radio.

LÆS OGSÅ Sejlere skal holde sig fra store motorer og alkohol

Da skibet kom i havn blev kaptajnen afhørt og præsenteret for en bøde på 4000 kroner. Skibets ejer fik en bøde på 40.000 kroner og kan se frem til et erstatningskrav på 200.000, der skal dække udgifter til SAR-eftersøgningen, der viste sig at være unødvendig.

Grønlands Politi fortæller, at de oplever alt for mange sejlere, der ikke kender til den obligatoriske meldepligt til Aasiaat Radio.

- Det er både en uhensigtsmæssig brug af de midler, vi har til SAR-eftersøgninger og redningerne, men i værste fald kan det gå ud over personer, der virkelig er i en nødsituation, hvis man glemmer at melde sin position, skriver politiet i en pressemeddelelse.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt