SAR-beredskabet er på plads

Næste års SAR-beredskab er nu på plads. Der bliver ikke tale om nye helikoptere - det bliver i stedet en af de gamle Sikorsky-helikoptere, som må vente et par år ekstra på at gå på pension.
09. november 2012 12:58

- Løsningen er nu blevet, at Air Greenland stiller den ene S61-helikopter til rådighed suppleret med en Bell 212. Så vi får en S61 placeret i Kangerlussuaq, der 24 timer i døgnet 7 dage om ugen vil stå i beredskab til SAR-operationer. Derudover får vi en Bell 212 placeret i Sydgrønland, oplyser politimester Bjørn Bay som chef for den operative myndighed.

I slutningen af sidste uge blev han meddelt, at løsningen nu var på plads. Det vil sige at Justitsministeriet har givet grønt lys for, at aftalen mellem staten og Air Greenland nu kan forhandles endeligt i hus.

- De to helikoptere er dedikeret til redningsaktioner. Det vil sige, at det er de to helikoptere, som redningsmyndighederne med sikkerhed kan råde over til en redningsaktion, siger Bjørn Bay.

Selvom de to helikoptere ifølge ham er dedikerede redningshelikoptere, skal Bell-212-helikopteren, der får base et stadig uspecificeret sted i Sydgrønland, samtidig sørge for almindelig passagerbefordring.

- Den er i en fast rutefart under servicekontrakten, og når og hvis et behov opstår, så sender man den afsted, lyder det fra Air Greenlands kommercielle direktør, Christian Keldsen.

Men så længe de to helikoptere står klar, når Politiet skal bruge dem, er det helt fint med Bjørn Bay.

- Jeg har som operativ udførende myndighed af redningsoperationerne slet ingen problemer med, at helikopterne også anvendes til civile opgaver. Vi har kørt med denne ordning i mange år nu, og det har fungeret meget fint, udtaler politimesteren.

Overordnet set er han tryg ved det SAR-beredskab, der skal gælde de næste to år, indtil Air Greenland får leveret sine to nye Eurocopter-helikoptere.

Der har ellers været en del kritik af Bell 212-helikopteren som redningshelikopter. Den er nemlig mindre, har mindre rækkevidde, er langsommere og er mere ustabil i dårligt vejr sammenlignet med S-61'eren.

- Vi har vurderet, at den er udmærket i de allerfleste situationer. Men en S61-helikopter er bedre. Det er der ingen tvivl om, siger politimester Bjørn Bay.

Ifølge avisen Sermitsiaq forventer Air Greenland at underskrive en kontrakt om SAR-beredskabet i løbet af indeværende måned.