SANA efterlyser rollatorer

Rollatorer og krykker kommer ikke retur til fysioterapien på Dronning Ingrids Hospital i Nuuk, og det betyder, at de er ved at løbe tør for hjælpemidler til nye patienter.
Skrevet af Naimah Hussain
02. august 2011 11:54

Det sker når patienter, som har lånt hjælpemidler i forbindelse med en skade, ikke kommer tilbage med tingene, når de er blevet raske igen, lyder det fra ledende fysioterapeut, Jørgen Jelving til Nuuk TV.
Og det er et problem, fordi det dels betyder, at der mangler udstyr og dels kan betyde store udgifter:

-Vi baserer det hele på, at der skal være en vis cirkulation både i stokke, gangstativer og rollatorer, sådan at der hele tiden er til nye patienter, siger Jørgen Jelving til Nuuk TV.

Patienterne glemmer imidlertid at aflevere tingene, og når personalet henvender sig, hænder det, at de ikke længere har udstyret:

-Vi tror, at folk låner dem med hjem, så bliver de bedre og har ikke brug for dem mere, men de er måske ikke helt parate til at aflevere dem igen. Og så står de måske for en sikkerheds skyld, men så glemmer man, at man har dem stående, lyder det fra Jørgen Jelving.

I øjeblikket har fysioterapien 3 rollatorer, selvom der skulle være 20. Også andet udstyr som specielle toiletsæder, badebænke og stokke er blandt de udlånte sager.

Og SANA opfordrer tidligere patienter til at kigge efter, om de skulle ligge inde med noget lånt udstyr, så det kan komme retur.