Samuelsen til møde om Nordkorea

Den danske udenrigsminister deltager i morgen tirsdag i et møde i Vancouver i Canada om situationen i Nordkorea.
Foto © : KNR
15. januar 2018 07:56

Det sker, efter den canadiske og amerikanske udenrigsminister har indkaldt til et møde mellem cirka 20 lande. Her deltager Danmark på grund af sit engagement i FN’s program i Sydkorea, som overvåger våbenhvilen mellem Syd- og Nordkorea.

Nordkorea har de seneste år intensiveret prøvesprængninger inden for landets atomvåbenprogram, som den nordkoreanske leder Kim Jong-un står i spidsen for. Ifølge nordkoreanske statsmedier har landet nu missiler, der vil være i stand til at ramme USA's territorium.

På mødet i Vancouver vil landene diskutere mulige sanktioner over for Nordkorea, siger udenrigsminister Anders Samuelsen.

- Med mødet vil vi sende et klart signal til Nordkorea om, at vi ikke accepterer de fortsatte og talrige brud på resolutionerne fra FN’s Sikkerhedsråd. Vi vil samtidig drøfte, hvordan man med økonomiske og diplomatiske midler, herunder sanktioner, mere effektivt kan påvirke Nordkorea til at sætte sig ved forhandlingsbordet for at nå frem til en holdbar politisk løsning, der sikrer en koreansk halvø fri for atomvåben.