Samtlige partier vil forhøje uddannelsesniveauet

For at erhvervslivet kan udvikle sig i Grønland er det vigtigt at den enkelte tager sig en uddannelse. Alle partier der stiller op til landstingsvalget, erkender i deres valgprogrammer at uddannelsesniveauet skal højnes og at uddannelserne skal kunne måle sig med lignende uddannelser i resten af verden.
Skrevet af Oline I. Olsen
26. maj 2009 09:03

Siumut vil sammenlægge visse erhvervsuddannelser, så forskellige kvalificerede medarbejdere kan samles under et. Siumut vil koordinere deres erhvervsuddannelser, så de matcher kravene på de kommende arbejdsplaser i råstofssektoren.

Atassut fokuser på at indføre engelsk undervisning i folkeskolens 5. klasser, samt tysk og fransk i 7. klasser, da sprogkundskaber er vigtige for både studerende i vidergående uddannelser, i turismen og i handel med udlandet.

Demokraterne vil indføre fjernundervisning af folkeskoleelever i bygder og yderdistrikter, så de får den samme undervisning, som i byerne. og sikre at uddannelserne lever op det internationale arbejdsmarked.

Sorlaat Partiiat ser gerne at de studerende hurtigst får en tilknytning til arbejdsmarkedet, med at arbejdspladserne sikre praktikpladser.

Kattusseqatigiit partiiat vil investere massivt i uddannelser. De vil planlægge uddannelsesn i tæt samarbejde med uddannelsessøgendes sammenslutninger og forbedre de studerendes forhold.

Mens Inuit Ataqatigiit mener at uddannelserne skal planlægges og koordineres med den enkeltes kompetancer.