Samtlige partier i Kommune Qeqertalik enige: Underskud på 10 millioner kroner i 2021

Partierne i Kommune Qeqertalik har fundet sammen om et budget for 2021. Et underskud forhindrer ikke kommunen i at fortsætte en lang række byggerier.
IAs, Siumuts og Atassut repræsentanter underskriver deres budgetaftale.
Skrevet af Jens Thorin
03. november 2020 06:08

Kommune Qeqertalik regner med færre indtægter i 2021 end i år. Det skyldes, at selskabskatten i år er sænket fra 30 procent til 25 procent. 
Og så forventer erhvervslivet at blive økonomisk berørt af coronakrisen, påpeger kommunapolitikerne.  

Derfor regner kommunalbestyrelsen med et underskud på 10 millioner kroner i 2021. 

Underskuddet forhindrer dog kommunen ikke i at fortsætte en lang række byggerier.

For der er råderum til at dække et kommende underskud i kommunekassen, mener IA, Siumut og Atassut.

- Det kan forsvares at udarbejde et budget med underskud på 10 mio.kr., idet man har opnået en god likviditet på baggrund overkud på de 3 sidste regnskabsår på driftsområdet, heddet det i en pressemeddelelse. 

Det kommer derfor ikke til at gå ud over de byggerier, der allerede er sat igang, lover de tre partier. 

- Kommunalbestyrelsen findet det vigtigt, at indgåede aftaler vedrørende store anlægsopgaver fortsætter, skriver aftaleparterne.

Altså skal kommunen fortsætte med at bygge skoler, børnehaver, alderdomshjem, boliger til ældre, boenheder til handicappede og lejeboliger, ligesom kommunen fortsætter renovering af eksisterende boliger.

Kommunen vil i øvrigt i de næste 40 år fortsætte med at planlægge etablering af kloakanlæg til spildevand i alle bygder og byer.
- Vi fortsætter med allerede vedtagne tiltag og initiativer også fordi vi allesammen ønsker at de områder som skal videreudvikles bliver overdraget af vores efterkommere på en god måde. 

Kommunalbestyrelsen i Kommune Qertalik anslår, at kommunens indtægter i 2021 bliver på 601 millioner kroner. 

Men indtægterne bliver færre end udgifterne, som formodes at blive på samlet 611 millioner kroner, heraf 75 millioner kroner til byggeri.