Sammensætningen af bestyrelser møder kritik

Med de store udskiftninger i de Selvstyreejede selskabers bestyrelser, søger Naalakkersuisut at leve op til dets kønskvotepolitik,og hvor de enkelte medlemmers kompetencer er i højsædet. Sammensætningen af de Selvstyreejede bestyrelser møder dog kritik fra flere sider.
Skrevet af Mads Lynge
30. maj 2014 11:03

En væsentlig del af kritikken mod kønskvotepolitikken går på, at de samfundsøkonomiske hensyn bør veje tungere end de kønspolitiske. Det skriver avisen Jyllands-Posten på sin hjemmeside:

- Det er store virksomheder, der har helt afgørende betydning for den grønlandske økonomi, siger lektor og centerleder i CBS, Lise Lyck til Jyllands-Posten.

Hun henviser til, at Grønland i disse år forsøger at tiltrække store udenlandske investeringer til udvinding af dets potentielle olie- og mineralreserver:

- Og når man så går ind og piller ved de her bestyrelser, piller man altså ved hele grundlaget for den grønlandske økonomi, hvilket er farligt at gøre - ikke mindst nu, siger Lise Lyck.

Dermed er hun på linje med lektor og historiker Michael Böss fra Aarhus Universitet, der har Grønland som fokus:

- Der har været så voldsomme udskiftninger på de ledende poster i bestyrelserne, at det har skabt en del uro og bekymring i det grønlandske samfund, siger Michael Böss til Jyllands-Posten.
Han har bidt mærke i, at en del kritikken går på, at flere af de nye bestyrelsesmedlemmer er for uerfarne til at bestride så vigtige poster. Både de nye kvinder, men også flere af de nyvalgte mænd i bestyrelserne.