Sammen vil de styrke kommende forældre

Klar til børn, dukkeprojekt og tidlig indsats overfor gravide. De tre projekter har PAARISA, departementet for sundhed og for sociale anliggender nu indgået et partnerskab omkring.
22. februar 2010 16:03

Om vigtigheden af et samarbejder siger Naalakkersuisoq for sundhed:

- Erfaringen viser, at vi får gode resultater, når vi samarbejder om det forebyggende arbejde på tværs af fagområderne. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi nu har indgået en partnerskabsaftale omkring tre vigtige projekter om graviditet og forældreskab, siger Agathe Fontain.

De tre projekter har blandt andet til formål at yde støtte til gravide familier, at styrke kommende forældres kompetencer i forhold til opdragelse og socialt netværk, og endeligt handler dukkeprojektet om at give unge mennersker et realistisk billede af, hvad det vil sige at være forældre.

Departementet for sundhed stiller lokalt arbejdskraft fra jordmødre og sundhedspersonale til rådighed, departementet for sociale anliggender bidrager med 1 million kroner til medarbejderløninger og dukkeindkøb, mens Paarisa stiller lokaler til rådighed og bidrager med 1,2 milioner kroner.

Det er i øvrigt Paarisa som skal styre projektet og sikre den efterfølgende evaluering.