S: Respektløst at Josef Motzfeldt ikke trækker sig

- Vi forlanger, at Josef Motzfeldt trækker sig øjeblikkeligt, siger Aleqa Hammond.
10. juli 2009 15:46

Siumut finder det respektløst, at landstingets formand, Josef Motzfeldt, ikke vil trække sig fra sin post, så længe politiet behandler sagen om fundet af en klump hash i formandens tidligere bolig.

Under et møde i Landstingets udvalg for forretningsorden i dag blev det besluttet, at Josef Motzfeldt erstattes af sin suppleant i udvalget og i formandskabet indtil politiet har behandlet sagen. Det betyder, at Josef Motzfeldt ikke har trukket sig, og det er ikke godt nok for Siumut.

- Det er uacceptabelt og en respektløs handling mod vores ønske om en midlertidig fratrædelse under sagens behandling, siger Siumuts formand, Aleqa Hammond.

- Som landstingsmedlemmer skal vi ikke føle ubehag og utryghed ved at have en formand siddende, som er anklaget for at besidde hash i sit hjem. Vi forlanger, at Josef Motzfeldt trækker sig øjeblikkeligt, tilføjer hun.

Landstingsformanden er nu ikke officielt anklaget for noget. Vi spurgte i eftermiddags fungerende politimester Bjørn Bay, om hvordan det går med efterforskningen af sagen, men måtte nøjes med dette svar:

- Jeg har absolut ingen bemærkninger.