S mod S: "Chokerende og helt uacceptabelt"

Sisimiuts borgmester Hermann Berthelsen skrev på vegne af Qeqqata Kommunia - sammen med SIK og Grønlands Arbejdsgiverforening - blandt andet, at man snarest må få afklaret ejerskabsmodellen for Alcoa. Forklaringen ryster en anden Siumutter, Karl Lyberth. Han vil derfor have, at pressemeddelelsen trækkes tilbage.

Siumuts Karl Lyberth kalder nemlig Qeqqata Kommunias borgmester Hermann Berthelsens seneste udmelding om Alcoa-projektet for "Chokerende og helt uacceptabelt".

I en pressemeddelelse den 18. maj skriver borgmesteren på vegne af Qeqqata Kommunia - sammen med SIK og Grønlands Arbejdsgiverforening -  blandt andet, at man snarest må få afklaret ejerskabsmodellen for Alcoa. Og at der ikke er nogen grund til at bruge flere kræfter på Alcoa, hvis selskabet forlanger, at Grønland skal være medejer af projektet.

Og den udmelding er Karl Lyberth, der er medlem af Qeqqatas kommunalbetyrelse, altså godt gal i skralden over. Den er nemlig hverken afstemt med kommunalbestyrelsen, eller i tråd med Maniitsoq-borgernes holdning, skriver han. Og han beskylder borgmesteren for at være ligeglad med Maniitsoq, og for kun have øje for Sisimiut:

- Sådan en udmelding har heller aldrig været drøftet eller godkendt af kommunalbestyrelsen. Som medlem af kommunalbestyrelsen og borger i Maniitsoq er det fuldstændig uacceptabelt, at borgmesteren på vegne af kommunen kommer med en udmelding, der er så langt fra virkeligheden, lyder nogle af de harme ord fra Karl Lyberth.

Lyberth forlanger, at Hermann Berthelsen trækker sin pressemeddelelse tilbage.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt