Søren Stach Nielsen skal hjem til Grønland

Efter at have arbejdet som direktør i Det Grønlandske Hus Aalborg i tre og et halvt år vender Søren Stach Nielsen nu næsen mod Nuuk.
Søren Stach Nielsen
Søren Stach Nielsen Foto © : KNR
Skrevet af Merete Lindstrøm
19. april 2018 15:33

For Søren Stach Nielsen er der ingen tvivl om, at muligheden for at komme tilbage til Grønland er det rigtige.

- Det er en ny udfordringen, som jeg er meget interesseret i, så det kunne næsten ikke passe bedre, at det tilbud kom, siger Søren Stach Nielsen.

LÆS OGSÅ Direktør forlader Det Grønlandske Hus i Aalborg

Han understreger, at tidspunktet passer godt i forhold til at forlade den nuværende arbejdsplads i Det Grønlandske Hus Aalborg.

- Jeg synes, jeg har løst de opgaver, som jeg blev stillet i sin tid. Jeg blev jo ansat som direktør i Det Grønlandske Hus for at gøre organisationen mere strømlinet, rydde op og flytte huset fra et sted, hvor det har været i rigtigt mange år, siger han.

LÆS OGSÅ Det Grønlandske Hus bliver samlet under ét tag

Får en erfarren medspiller

Direktøren skal fremover være frontfigur for en ny privatejet virksomhed i Grønland, hvor arbejdsopgaverne bliver indenfor en ramme, som ikke er ukendt for direktøren.

- I og med at jeg arbejder på socialområdet blandt andet hernede i Det Grønlandske Hus, så er det, der hedder socialøkonomiske selskaber, rigtig interessant at følge med i her i Danmark. Hvad de kan bruges til, og hvad de kan, siger han.

LÆS OGSÅ Grønlandske Huse oplever problemer med tolke

Vil gøre en forskel i samfundet 

Det nye firma bliver et samarbejde med et selskab i Danmark, som er vant til at arbejde med socialøkonomiske virksomheder, og der skal udover det socialøkonomiske også arbejdes med rekruttering af medarbejdere. 

Søren Stach Nielsen vil endnu ikke løfte sløret for, hvilket dansk firma det er, men visionen er klar.

-Det, jeg håber på, og det, jeg drømmer om, er, at vi igennem de socialøkonomiske selskaber kan få folk både arbejdsløse, dem der er arbejdsmarkedsparate, og dem der måske er knap så arbejdsmarkedsparate ud på arbejdsmarkedet, siger Søren Stach Nielsen.

Han flytter til Nuuk i starten af maj.