Sømænd ængstelige på grund af VHF-nedbrud

VHF radioer, mobil telefoner og KNR havde ingen forbindelser i morges, og det er de ting som fangerne har brug for i hverdagen. Da der var kraftig vind i aftes, røg alle de nødvendige forbindelser.
26. januar 2011 11:25

- Jeg har haft VHF-radio i mange år, og jeg kan ikke undvære den. Jeg skal være sikker på, at den er i orden, før jeg sejler ud. Jeg bliver i landet, når den ikke kan bruges, for det er den eneste der kan redde os, siger Karl Nielsen, der var forundret over, at VHF-radio og mobiltelefoner ikke havde forbindelse i morges. Det satte tanker i gang hos ham.

- Det er rigtig mærkelig følelse. Imorges kunne jeg se at der ikke var mobil-forbindelse og vores telefoner kunne heller ikke bruges, og radioen virkede heller ikke. Man tænker over situationen rigtig meget. Jeg har været her i rigtig mange år, og jeg har ikke prøvet noget lignende, siger fangeren Karl Nielsen. Pavia Rasmussen er også afhængig af VHF-radio.

- Det ville være en anden og mere risikabel situation, hvis vi var ude at sejle, for der er jo ingen forbindelse. Der er jo mange fiskere her, som vi let kan kontakte, men hvis man ikke kan kontakte Aasiaat Radio ville det være alt for risikabelt, for den er nødvendig i vores dagligdag.

Pavia Rasmussen tør slet ikke tænke på, hvordan det ville være at sejle i stormvejret uden VHF-radio.

- Det ville være en slem situation, hvis man ikke kan kontakte Aasiaat-Radio. Vi er heldige her i Nuuk, for der er en stor område hvor man kan bruge mobil telefonerne, men hvis jeg nu var i Sydgrønland, hvor mobilforbindelserne er dårligere, ville det være en farlig situation.