TELE-POST Søkabelbrud fører til rabat til nordgrønlandske kunder

Søkabelbruddet medfører nu nedslag i regningen til kunder fra Sisimiut til Kullorsuaq.
Tele-Post-direktør Kristian Reinert Davidsen Foto © : TELE-POST
Skrevet af Karsten Sommer
29. januar 2019 18:51

Midlertidige driftsproblemer i TELE-POSTs netværk, såsom det nuværende brud på søkablet, giver ellers ikke automatisk kunderne ret til erstatning eller kompensation.

Men TELE-POSTs ledelse har dog vurderet, at det nuværende søkabelbrud er et helt særligt tilfælde.

- Søkabelbruddet har som bekendt tvunget os til at reducere internethastigheden for vores privatkunder. Og vi ved også nu, at det vil blive en ca. to måneder lang periode, hvor vores kunder i Nordgrønland vil være påvirket af søkabelbruddet, skriver Teleselskabet.  

Regningerne halveres

- Derfor har TELE-POST besluttet, at alle Tusass internet kunder i Nordgrønland, fra Sisimiut til Kullorsuaq, som har Tusass internet til 1.099 kr. eller 1.199 kr. om måneden, kun skal betale for det mindste Tusass internet abonnement på 499 kr. i den periode servicen er forringet.

 - Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at vi over så lang en periode ikke vil kunne levere den service vi normalt kan, og derfor har vi taget denne ekstraordinære beslutning, siger administrerende direktør Kristian Reinert Davidsen.

Kompensationen vil ikke kunne ses på kundernes betaling her den 31. januar, men vil automatisk blive tilbagebetalt til kundens betalingskort snarest muligt, slutter Tele-Post.