Søfartsstyrelsen frikender grønlandsk rederi

De danske myndigheder har nu trukket sin anmeldelse af East Greenland Codfish tilbage, i sagen om en ung fiskers dødsfald under sin første påmønstring af fartøjet Erika et år tilbage.
Skrevet af Mads Fisker
27. marts 2012 11:51

Det fremgår af en skrivelse til Grønlands Politi, KNR Radioavisen er kommet i besiddelse af.

Her frikender Søfartsstyrelsen rederiet på baggrund af en tilsyneladende misforståelse af de omstændigheder, der tillod den omkomne fisker at falde overbord i høj sø.

Den 31-mand fra Kulusuk stod på det enorme notgarn, som netop havde fyldt lasten med ammasat, da ulykken skete. I sin politianmeldelse havde Søfartsstyrelsen påpeget, at et ulovligt hul i dækkets afskærmning her blev fatalt, men den udlægning har man altså nu trukket tilbage.

Det har nemlig ikke - som hidtil antaget - været tale om et fjernet rækværk, men en ombygning af et gelænder to meter over dækket, skriver kontorchef Frank Bjerg Mortensen i sin tilbagekaldelse af politianmeldelsen.

- Risikoen skønnes ikke have været sådan, at rederiet strafferetligt bør bebrejdes, at den ikke var forudset og forebygget, lyder det fra Søfartsstyrelsen.

Einar Hallson, der er daglig leder af East Greenland Codfish, udtrykker over for Radioavisen lettelse over beslutningen, men ønsker i dag ikke at give yderligere kommentarer.