Særlig hjælp til børn med handicap

Problemer som forældre til autister møder i forhold til kommunens hjælp er nu løst.
Skrevet af Nauja Møller
08. maj 2015 05:26

Det er en kæmpe udfordring, både psykisk og fysisk, at være forældre til et barn med autisme. Det fortæller moderen til en 13-årig dreng, der er infantil autist, til KNR.

Efter drengen fik diagnosen infantil autisme, var hverdagen den første tid, præget af mangel på uddannede støttepersoner og skiftende sagsbehandlere. Det går dog bedre nu.

Kommuneqarfik Sermersooq har ændret sin praksis, og der er én sagbehandler i Kommuneqarfik Sermersooq, der beskæftiger sig særligt til børn med handikap.

 

Problemet

For forældrene har det været en udfordring at acceptere, at deres barn lider af udviklingsforstyrrelse. En anden udfordring som forældrene også har måtte kæmpe med, lå i selve den støtte de fik fra kommunen.

- Efter vi fik at vide, at han har infantil autisme, der har det været svært at finde en fast støtteperson til Sander i børnehaven. De har været skiftende og sagsbehandlerne har også være skiftende i de år, fortæller Sidse Høy.

 

Praksis ændret

Problemet med sagsbehandlerne i Kommuneqarfik Sermersooq kom der dog en løsning på, efter kommunen ændrede sagbehandlernes arbejdsområder. Børn som er handicappede får nemlig særbehandling i dag:

- Siden sidste år har vi ændret praksis for at forbedre det. Det vi har gjort er, at børn med handicap har fået en sagsbehandler for sig selv, og vi har gjort det muligt ved at ansætte en ekstra sagsbehandler, siger Arnajaraq Poulsen, fungerende fagchef på myndighedsområdet.

Sidse Høy fortæller også, at problemet med støttepersoner er løst ved at deres dreng har haft den samme støttepersen i de seneste år.

Kommuneqarfik Sermersooq har 12 autister registrede.