Sælskind som jagtudstyr

Destination East Greenland, Erhvervsafdelingen i Kommuneqarfik Sermersooq og KNAPK går sammen og arrangerer kursus i sælskindsbehandling i Tasiilaq.
Skrevet af Per Andersen
14. november 2011 09:41

Sælskindsprodukter kan bruges til mange ting. Nye ideer som jagtudstyr af sælskind og andre ting bliver givet videre til borgere i Tasiilaq. Det sker under fire dage langt kursus.

Målet er at deltagerne selv fremover skal kunne producere jagtudstyr af sælskind. Derfor efterlyser arrangørerne til denne fire dages kursus, ti personer som er interesseret i at lave anerledes jagtudstyr.

- Formålet med kurset er at fremme sælskindsprodukter i Tasiilaq. Kurset begynder  den 29. november og slutter den 2. december, siger Poul Ignatiussen Sørensen fra Destination East Greenland til knr.gl.

Kurset som varer i fire dage er gratis, kursisterne får ingen dagpenge for at deltage, til gengæld er alle materialer gratis. Og Poul Ignatiussen Sørensen siger, at der kun er plads til ti personer.

- Der er højst plads til ti personer i de lokaler vi skal bruge. Kursisterne bliver udvalgt ud fra en vurdering af hvem der har potentiale til arbejde med sælskind i fremtiden, siger Poul Ignatiussen Sørensen.

Kurset afholdes i den lokale systue, hvor der til dagligt er fem ansatte. Samtlige ansatte i systuen er tilmeldt til dette kursus, hvor man også har fået en del henvendelser fra byen.  Tilmeldingsfristen er på fredag den 18. november.