Sælskind sælger bedre og bedre

Kopenhagen Fur ser igen fremgang i salgstallene af Great Greenlands sælskind. Auktionshuset noterer sig, at markedet for sælskind langsomt vokser.
Skrevet af Camilla Dam
14. januar 2015 12:02

- Når vi oplever flere faste købere i salen, er det en indikation på, at sælskind langsomt, men sikkert, bider sig fast i forbrugernes verden og dermed købernes, siger Kasper Scott Reinbacher, auktionarius i Kopenhagen Fur.

Auktionshuset har lagt meget arbejde i at promovere sælskindet, og det ser ud til at lykkes.

Læs også Nyt fremskridt for sælskind

- En af grundene til, at vi nu oplever en styrket interesse i auktionssalen er, at der med sælskind følger en historie om at promovere bæredygtighed samtidig med, at man bærer et holdbart, unikt produkt. Den fortælling er der langsomt flere og flere forbrugere, som får øjnene op for, siger Kasper Scott Reinbacher.

Læs også Gennembrud for Great Greenlands sælskind

I alt blev 21.485 skind udbudt ved auktionen i torsdags, hvor 14.379 var ringsæler og 7.106 grønlandssæler. Her var der især bud efter de ufarvede skind.

Prisen på skindet fra grønlandssæler lå i gennemsnit på 360 kroner, mens den som bedst blev solgt for 820 kroner. Ringsælens skind lå i gennemsnit på 248 kroner, hvor den dyreste blev solgt for 380 kroner.