Sækkeløb og lagkageløb i Ilulissat

Børn fra Ilulissat deltog i dag i et lagkageløb og forskellige lege, som 86 spejdere fra Birkerød har arrangeret. I de kommnde dage og i næste uge har byens børn muligheder for at lege med spejderne foran Jørgen Brønlund skolen.
Skrevet af Oline I. Olsen
11. juli 2011 16:11

- Skal vi sige danske børn mod grønlandske børn? Så kører man en ad gangen, og så når en på holder når tilbage, så går nummer to i gang med løbet. Er i klar? 3,2,1 start!

Sådan lyd starten på sækkeløbet fra spejdernes lagkage løb foran Jørgen Brønlund skolen i Ilulissat. Her har 86 spejdere fra Birkerød inviteret byen børns til forskellige lege, der varer en hel eftermiddag. Mette, der er en af spejderlederne, forklarer her, hvad lagkageløbet går ud på rundt på pladsen,

- Lagkageløbet går ud på at vi har nogle forskellige poster, der skal man så løse de her poster, så når man har været rundt i alle posterne, så har man alle ingredienserne til en lagkage, så kan man så samle sin lagkage i holdet, og så kan man spise den efterfølgende.

15 børn og unge fra Ilulissat var med på legene i dag, som nogen gange kan være lidt svære at udføre.

- Hvorfor kan jeg ikke det her? Spørger en af deltagerne de andre. Det ser ikke helt nemt ud?

- Nej, det er det heller ikke, det er meget udfordrende at få sluppet gummistøvlen på det rigtige tidspunkt. Fordi du skal få den gennem benene og over ryggen. Ellers risikerer man at få den bagud eller sparke sig selv.  

Det er ikke kun leg, som spejderne er ude på mens de er i Ilulissat, de skal nemlig på tur i nogle dage i naturen.

- Vi skal ud og gå og ligge i telt, og så skal vi ud og sejle og smage nogle grønlandsk mad, siger spejderleder Mette.

I morgen og på onsdag samt næste uge er der legedage foran Jørgen Brønlund Skolen for børn og unge i Ilulissat.