VIDEO Sådan forløb trusselssituation og anholdelse i Nuuk

Qanorooq har set på hele hændelsesforløbet, hvor en mand fredag havde rettet trusler mod gymnasiet i Nuuk, hvilket førte til en evakuering af bygningen og en længere periode med afspærring af veje, inden manden blev anholdt.
10. februar 2016 10:25

Sagen begyndte først på eftermiddagen fredag, da Nuuk Politi evakuerede GU og en nærliggende daginstitution efter at have modtaget anmeldelser om, hvad der blev benævnt som alvorlige trusler.

Evakueringen af gymnasiet varede omkring tre timer, inden politiet forlod området ved gymnasiet og rettede fuld fokus på den mistænkte.

Et større område midt i Nuuk, hvor den mistænkte opholdt sig, blev senere afspærret og omkring kl. 16.30 lørdag blev den mistænkte anholdt. Det forløb bliver skitseret i videoen herover.

Psykisk syg er indlagt

Manden er blevet sigtet for drabsforsøg på lærere og elever på GU i Nuuk og for trusler. Den anholdte var ikke selv til stede i retten, da han er tvangsindlagt på psykiatrisk afdeling på Dronning Ingrids Hospital.

Chefanklager ved politimesterembedet Morten Nielsen forklarer herunder, hvad der ligger til grund for tvangsindlæggelsen.