Sådan fik de deres 14 millioner kroner

Både Flemming Knudsen og Pâviâraq Heilmann sad i den bestyrelse, der var med til at beslutte, hvordan mange millioner de to Royal Greenland-direktører hver især skulle have i fratrædelsesgodtgørelse.
Skrevet af Rune Langhoff
10. februar 2011 09:23

Det fremgår af formand for naalakkersuisut Kuupik Kleists svar til Malik Berthelsen, der i slutningen af januar krævede svar på, hvem der forhandlede de meget omtalte kontrakter.

Kontrakter, der betød, at de to eks-direktører til sammen kunne dele et beløb på omtrent 14 millioner kroner, da de forlod Royal Greenland.

De to direktørers kontrakter blev diskuteret på et bestyrelsesmøde 8. marts 2007, mens de blev indgået et par uger senere, nemlig d. 22. marts 2007.

Det fremgår dog af bestyrelsesmødets referat, at de to bestyrelsesmedlemmer ikke fandt det passende at opholde sig i rummet, mens vilkårene for deres kontrakt - og de mange millioner de skulle modtage - blev diskuteret, så de forlod begge rummet.

Daværende bestyrelsesformand Peter Grønvold Samuelsen erklærede sig dertil inhabil i behandlingen af Pâviâraq Heilmanns kontrakt.

De bestyrelsesmedlemmer, der altså fandt 14 millioner kroner til deling passende, var tre medarbejdsrepræsentanter og finansmanden Sven Lyse, advokat Finn Meinel og nuværende kommunaldirektør i Qeqqeta Kommunia Paneeraq Olsen.