Russere har fundet en ny måde til at tjene penge på isbjørne

Canada er det eneste land hvor det stadigvæk er tilladt at jage isbjørne som sport; det giver lov til lovligt at tage isbjørne skindet ud over landets grænser.
16. april 2013 06:23

Canadaer det eneste land hvor det stadigvæk er tilladt at jage isbjørne som sport; det giver lov til lovligt at tage isbjørne skindet ud over landets grænser. Det er derfor også det eneste land som lovligt kan udstede et CITES  bevis for at skindet ikke kommer fra en truet dyreart, men kan tages ud af landet og sælges lovligt.

 CITES er den internationale organisation der kontrollerer handel med vilde dyr.

Problemet er at isbjørneskind er meget eftertragtede i Rusland, men det er forbudt at jage isbjørne i Rusland. Mange rige russere ønsker at få et isbjørneskind til deres hjem fordi de mener det ser aristokratisk ud. 

Der bliver jaget isbjørne i Rusland, men ganske ulovligt. I følge nyhedsbureauret Canadian Press, prøver disse krybskytter at købe CITES beviser fra de canadiske isbjørne for at få det til se ud som om de russiske skind faktisk er importeret fra Canada og dermed er lovlige.

CITES beviserne bliver stjålet fra nogen af de isbjørneskind der lovligt kommer fra Canada til Rusland. Således har der for nyligt været to CITES beviser for salg på Internettet. De sælges for omkring 1000 dollars, altså en 5600 kroner.  Men der er en god handel for  krybskytterne, for et isbjørneskind med et lovligt bevis, kan  sælges for helt op till 50.000 dollars, altså godt over en kvart million kroner.