Rusland tager hul på kæmpe oliefelt i Arktis

Rusland har taget hul på et nyt oliefelt i det nordlige Sibirien, som kan blive det største af sin slags i hele det arktiske område.
Foto © : kgbbristol/Flickr Creative Commons
22. juni 2019 18:29

Rusland er begyndt at bore efter olie i Payakha-området i det nordlige Sibirien.

Og det kan være noget af et olieeventyr, som Rusland begiver sig ud på, fordi det har potentiale til at blive det største oliefelt i Arktis.

Det skriver mediet Arctic Today.

Oliefeltet ligger på kanten af Karahavet, og ifølge det russiske departement for mineraler, Rosnedra, kan oliefeltet indeholde op til 1,2 milliarder tons olie.

Det er det russiske olieselskab Neftegaz, som er begyndt at bore, og virksomheden forventer at producere 26 millioner tons olie om året.

Det omfattende projekt omfatter også en 400 kilometer lang rørledning, ligesom der skal bygges en stor søterminal. Det er planen, at olien skal transporteres langs den nordlige sørute.

Det nye olieprojekt kan blive en vigtig del i den russiske præsident Vladimir Putins plan om at øge mængden af gods, som transporteres langs den nordlige sørute. Det er præsidentens plan, at der skal transporteres 80 millioner tons ad ruten i år 2024.

Oliefeltet i Payakha er en del af et større olieprojekt, som er planlagt af det russiske, statsejede olieselskab Rosneft. Olieselskabet har planer om at bygge en 600 kilometer lang rørledning fra det vestlige Sibirien til øen Taymyr, hvor Payakha-oliefeltet ligger.