Rusland opruster med atomdrevne isbrydere

Rusland vil bygge flere isbrydere, da skibstrafikken i Arktis er øget. Det skriver mediet Arctic.ru på sin hjemmeside.
Foto © : Sandwichgirl/Flickr Creative Commons
19. februar 2017 15:36

Isbryderne skal være atomdrevne, og skal bruges til patruljering af Ruslands arktiske farvand. Det siger Stanislav Golovinsky, vicedirektør (Deputy general director for Development and head of the Atomflot branch in Moscow) i afdelingen for udvikling, og leder af Atomflot-divisionen  i Moskva, under en international konference i Moskva, Arctic-2017, fortæller Arctic.ru.

- Antallet af isbrydere skal og bør øges. Tre atomdrevne isbrydere, Arktika, Sibir og Ural, er under allerede under konstruktion. Men det bliver nødvendigt at bygge en fjerde isbryder samt et femte flagskib isbryder, siger Golovinsky.

Ifølge Dmitry Fishkin fra departementet for økonomisk udvikling i regionerne, er der startet en masse ambitiøse projekter i Arktis, projekter som vil blive fuldt ud implementeret i 2020'erne. Så allerede fra 2021 vil der være en mangel af isbrydere, siger han.

 

LÆS OGSÅ USA i isbryderkamp mod Rusland

 

Den internationale konference i Moskva, Arctic; Shelf Projects and Sustainable Development of the Regions, blev holdt i dagene 16-17.februar i år.