Rusland opruster i Arktis

I et forsøg på at beskytte sine interesser i Arktis vil Rusland sende to hærbrigader - heriblandt specialstyrker - til det omstridte og muligt olierige område tæt på Nordpolen.
04. juli 2011 07:54

Rusland er ligesom Grønland/Danmark og Canada ved at forberede krav på store områder i Arktis, hvor op mod 25 procent af verdens uopdagede olie- og gasreserver menes at skjule sig dybt under havets overflade. Det skriver den britiske avis Daily Mail.

»Rusland er åben for dialog med sine polare naboer, men vil samtidig stærkt og vedholdende forsvare landets interesser i regionen«, sagde Ruslands premierminister Vladimir Putin tidligere på ugen ifølge russiske medier.

Samtidig forsikrede Putin om, at han ville sørge for at holde vågent øje med regionens sårbare økosystem.

En talsmand for det russiske forsvarsministerium siger, at de første soldater, der bliver udsendt, vil være specialstyrker, som er særligt udrustet og trænet i krigsførelse under arktiske forhold.

Rusland siger ifølge de lokale nyhedsbureauer, at etableringen af en arktisk brigade er et forsøg på at afbalancere situationen og henviser til, at USA og Canada allerede har etableret lignende brigader.