Rusland kalder ambassadør hjem efter Bidens kritik af Putin

Biden truer Putin med konsekvenser for indblanding i valg og svarer bekræftende på, at han er "en morder".
- Den russiske ambassadør i Washington, Anatolij Antonov, er blevet inviteret til at komme til Moskva til konsultationer med det formål at analysere, hvad der skal gøres og hvilken vej vi skal i forhold til relationen til USA, meddeler Ruslands udenrigsministerium. Foto © : Mark Wilson/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
18. marts 2021 08:52

Det får konsekvenser for Rusland, at landet har blandet sig i det amerikanske præsidentvalg.

Og den russiske præsident, Vladimir Putin, kommer til at "betale en pris" for at have blandet sig.

Det sagde USA's præsident, Joe Biden, onsdag i et interview med tv-stationen ABC.

Biden svarer også bekræftende på et spørgsmål om, hvorvidt han anser Putin for at være "en morder".

Det var for meget for Rusland, der onsdag kaldte sin ambassadør i Washington hjem til konsultationer om den russiske relation til USA.

LÆS OGSÅ Rusland afviser nye anklager om at blande sig i USA's valg

Rusland ønsker at sikre, at forholdet til USA ikke lider "uoprettelig skade", fremgår det af en meddelelse fra udenrigsministeriet i Moskva.

- Den russiske ambassadør i Washington, Anatolij Antonov, er blevet inviteret til at komme til Moskva til konsultationer med det formål at analysere, hvad der skal gøres og hvilken vej vi skal i forhold til relationen til USA, meddeler Ruslands udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

Tirsdag sagde unavngivne kilder i Biden-administrationen, at USA forventes at indføre sanktioner mod Rusland allerede i næste uge som følge af beskyldningerne om, at Rusland har blandet sig i USA's valg.

En efterretningsrapport, der blev offentliggjort tirsdag, konkluderer, at Rusland forsøgte at sprede misinformation om valget. Det fik dog ikke indflydelse på det endelige resultat, lyder konklusionen.