Rusland bekræfter angreb på mål i Kyiv under FN-chefs besøg

En person er dræbt og et antal personer er såret under raketangreb mod raket- og rumvirksomhed i Ukraines hovedstad.
Beboere forlader deres ødelagte hjem efter russiske angreb i Kiev. Foto © : Sergei Supinsky/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
29. april 2022 13:54

Rusland har fredag bekræftet, at det har gennemført et luftangreb mod Ukraines hovedstad, Kyiv, mens FN's generalsekretær, António Guterres, befandt sig i byen.

Ifølge det russiske forsvarsministerium var det raketter, som torsdag aften ødelagde en bygning i den ukrainske raket- og rumvirksomhed Artyom.

Ukraines regering oplyser, at en person er dræbt ved angrebet. Det er det første af sin slags i knap to uger. Ifølge Reuters blev ti såret ved angrebet.

- Missilangreb i centrum af Kyiv under det officielle besøg af António Guterres. Dagen før sad han ved et langt bord i Kreml, og i dag er der eksplosioner over hans hoved, lød det på Twitter fra Mykhailo Podoljak, der er rådgiver for den ukrainske præsident.

- Et postkort fra Moskva?, skrev Podoljak.

Chokeret generalsekretær

Guterres var i Kyiv for at drøfte krigen med blandt andre præsident Volodymyr Zelenskyj. Tirsdag var han i Moskva. Her mødte han den russiske præsident, Vladimir Putin.

Guterres siger til den britiske tv-station BBC, at han var chokeret over eksplosionerne i Kyiv.

António Guterres drøftede under sit besøg med Zelenskyj situationen i havnebyen Mariupol i det sydøstlige Ukraine. Byen er belejret af russiske styrker.

I Mariupol er ukrainske styrker og civile indespærret på stålværket Azovstal, og det har flere gange slået fejl at evakuere civile derfra. Fredag vil der ifølge den ukrainske regering blive gjort et nyt forsøg på at få civile evakueret fra stålværket.

- Vi er afhængige af alle parters gode vilje, og at vi står sammen om det, siger FN's krisekoordinator Amin Awad til Reuters i forbindelse med evakueringsplanerne.

Guterres betonede på et fælles pressemøde med Zelenskyj torsdag aften, at FN gør alt, hvad organisationen kan for at få en evakuering i stand.

Zelenskyj sagde, at han har tillid til FN-chefens bestræbelser.