Siumut skal have en ny formand: Lokalafdelinger forbereder sig

Torsdag kom blev det endeligt bekræftet, at den nuværende formand, Kim Kielsen (S), stiller op til valget. Derudover stiller også Erik Jensen og Vivian Motzfeldt op.
10. juli skal Siumut finde sin nye formand. Tre kandidater stiller op. Arkivfoto.
20. juni 2020 11:49

Rettet:

Det har i artiklen tidligere fremgået, at Kim Kielsen er favorit til formandsposten i Siumut, og vi citerede lokalafdelingens formand, Arne Rafaelsen således:

- Jeg har bemærket, at når jeg snakker med medlemmerne og borgerne, så vil de gerne have, at Kim Kielsen forbliver formand. Det rette citat er - Jeg har bemærket, at når jeg snakker med medlemmerne og borgerne, så vil de ikke have, at Kim Kielsen forbliver formand.

Vi beklager fejlen.

Det var egentlig planen, at Siumut skal holde generalforsamling fra 8. juli og to dage frem, men den plan er lavet om.

På grund af covid-19-krisen har partiets hovedbestyrelse i maj måned besluttet, at der kun skal holdes generalforsamling én dag, 10 juli.

Og på dén generalforsamling skal der findes en formand. Spørger man rundt i partiets lokalafdelinger, er det forskelligt, hvem de peger på.

LÆS OGSÅ Siumuts lokalafdelinger: Udskyd landsmødet til efteråret

Ifølge formanden for Siumut i Aasiaat, Arne Rafaelsen, bør den nuværende formand, Kim Kielsen, ikke fortsætter:

- Jeg har bemærket, at når jeg snakker med medlemmerne og borgerne, så de vil ikke have, at Kim Kielsen forbliver formand. Jeg er sikker på, at det er ham, vi vil stemme på, siger Arne Rafaelsen.

Men Siumuts lokalafdeling i Qeqqata kommunias bygd Sarfannguit mener, at Erik Jensen skal være formand, det fortæller afdelings næstformand i Sarfannguit, Najaaraq Goliathsen:

- Jeg synes, han har god energi. Jeg kan se ham som formand, siger Najaaraq Goliathsen fra Sarfannguit.

LÆS OGSÅ Medie: Kim Kielsen vil fortsætte som formand for Siumut

På østkysten er der dog andre holdninger.

De mener, at der er stadig god tid til at overveje, hvem de vil vælge som formand. Og der kan også komme flere kandidater, påpeger mener de.

Derfor har afdelingen ingen konkret ide om, hvem de skal vælge, fortæller Laura Taunajik, der er Inatsisartut-medlem og lokalt medlem i Tasiilaq.

- Jeg tager stilling, hvem jeg synes er den rettet, til den tid. Jeg kan ikke i dag sige, hvem jeg vil vælge, siger Laura Taunajik.

Siumuts lokalafdeling i Qaqortoq er glad for, at Vivian Motzfeldt stiller op til posten som formand.

Men de har brug for at holde et møde for at diskutere, hvem de skal vælge, fortæller lokalafdelingsmedlem i Qaqortoq, Kaaliina Lundblad.

- Det kan jeg ikke udtale mig om. Kim har først meldt sig på banen i går, og vi har ikke holdt møde endnu og snakket om det, siger hun.