Rubinhøringer i denne uge

I forrige uge havde True North Gem arrangeret høringer om deres kommende projekt og nu er tiden kommet til den offentlige del af høringerne.
Skrevet af Peter Troelsen
26. august 2013 09:00

 Mandag er det i Qeqertarsuatsiat, tirsdag er det Paamiutborgernes tur inden det sidste møde afholdes i Nuuk torsdag. Alle møderne starter kl. 19.00 og foregår mandag og tirsdag i forsamlingshusene, imens mødet i Nuuk er i Katuaqs lille sal.

-Høringsmødet skal drejer sig om lokalområdets fremtid, det er Naalakkersuisuts ønske og politik at inddrage befolkningen i udviklingen i mineralske råstoffer. Under høringsmøderne vil borgerne blive præsenteret for analyser af True North Gems projekt, som skal skabe gode beskæftigelsesmuligheder for lokalbefolkningen i Qeqertarsuatsiaat, Paamiut og Nuuk og ikke mindst give afkast til samfundsøkonomien, siger Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer Jens-Erik Kirkegaard.

I den forbindelse kan det oplyses, at høringsfristen for de to rapporter er den 12. september 2013 klokken 12.00. Høringsmaterialerne kan findes på www.naalakkersuisut.gl, og eventuelle høringssvar skal sendes til Råstofstyrelsen, postboks 930, 3900 Nuuk eller e-mail: bmp@nanoq.gl