Royal Greenland vil sponsorere efterskoleophold til ansattes børn

Fiskerigiganten indfører nu nyt medarbejdergode, som tilgodeser ansattes børn.
Foto © : Tjele efterskole
17. juni 2014 08:56

Unge, der har været på efterskole i Danmark, har større chancer for at få en uddannelse senere. Derfor vil fiskerigiganten Royal Greenland nu til at betale for efterskoleophold for børn af Royal Greenland-ansatte med lavere lønninger.

HR-koordinator Ulla Skibsted fortæller, at virksomheden gennem et stykke tid har arbejdet på en ordning, hvor lavtlønnede, grønlandske medarbejdere kan sende deres børn på efterskole i Danmark på chefens regning.

- Vi er ejet af det grønlandske selvstyre, og det er vores opgave at tage et socialt ansvar. Vi ved, at unge, der har været på efterskole i Danmark, klarer sig bedre i uddannelsessystemet end unge, som ikke har. Det er derfor, vi er gået i gang med det her projekt, siger hun.

Fiskerivirksomheden har ikke kun tænkt sig at betale opholdet, men også flybilletter frem og tilbage, en hjemrejse til jul og også lommepenge undervejs.

Hos Royal Greenland er der lige nu kun én udfordring, før projektet kan rulle, og de første børn kan komme af sted.

Der er nemlig en række juridiske spørgsmål, der skal afklares først. Man kan ikke udbetale penge til forældrene, for så tæller det som et personalegode, der skal beskattes.

- Jeg håber på, at vores revisorer kan finde en brugbar løsning inden længe. For både fagligt og socialt er der ingen tvivl om, at efterskoleophold gavner de unge, siger HR-koordinatoren.