Royal Greenland vil sælge stenbiderkroppe til Kina og Rusland

I år indhandler nogle af Royal Greenlands fabrikker ikke bare stenbiderrogn, men også stenbiderkroppe. Stenbiderkroppene skal afsættes til Rusland og Kina.

Royal Greenland har tidligere fra 2011 til 2013 lavet forsøg med indhandling af stenbiderkroppe.

- Dengang var der ingen forretning i det, men nu prøver vi igen og ser om ikke vi kan tjene lidt penge på det, siger driftschef i Royal Greenland Sten Sørensen:

- Vi ønsker at udnytte vores resurser så meget som muligt og i år er der muligheder for også at udnytte stenbiderkroppe, fordi vi kan afsætte disse til kunder i Rusland og Kina, fortæller han til Royal Greenlands hjemmeside.

Det er Royal Greenlands fabrikker i Narsaq, Paamiut, Qeqertarsuatsiaat, Nuuk, Maniitsoq og Kangaatsiaq der i år laver forsøg med at indhandling af stenbiderkroppe.

Som eksempel har Royal Greenlands fabrik i Narsaq, siden stenbidersæsonen i området startede den 10. april, indhandlet fire tons stenbiderkroppe og cirka 20 tons stenbiderrogn.

- De fiskere der indhandler både stenbiderrogn - og kroppe, er godt tilfredse med muligheden, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik i Narsaq, Niels Sakariassen.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt