Royal Greenland sender overskud af julehjælp til mindrebemidlede

Virksomheden har givet 20 mindre bemidlede familier juleposer med nok mad og slik til seks personer.
Foto © : Royal Greenland
Skrevet af Mads Pedersen
28. december 2016 10:08

Juleposer der indeholder alt fra ænder, flæskesteg og kirsebærsauce blev delt ud til blandt andre Royal Greenlands medarbejdere og mindre bemidlede i Qasigiannguit. 

3666 juleposer blev op til jul delt ud til alle Royal Greenlands leverandører, fiskerne, samt alle medarbejdere i Royal Greenlands anlæg og fabrikker i bygder og byer i hele Grønland.

Da fabrikken i Qasigiannguit havde en del juleposer tilovers, blev overskuddet delt ud til byens mindre bemidlede, fortæller fiskerikoncernen.

- Den 23. december leverede vi 20 juleposer til socialforvaltningen i Qasigiannguit. Personalet i socialforvaltningen gav juleposerne videre til familier og ældre i byen, der har brug for støtte op til julen, fortæller fabrikschef i Qasigiannguit Hans Grønvold til Royal Greenlands hjemmeside.

Og juleposerne med en masse julegodter skabte glæde blandt de mindre bemidlede familier med børn samt ældre i byen.

- Det vakte glæde, da vi den 23. december leverede juleposerne til familier med børn samt flere ældre i byen. De blev meget glade og taknemmelige, siger fuldmægtig i Qaasuitsup Kommunia Qasigiannguit, Marie Johansen til Royal Greenlands hjemmeside, og fortsætter:

- Det var også en stor glæde for os at levere juleposerne, fordi folk blev så glade for at få leveret juleposer med julemad og godter dagen før juleaften.

Så vi takker Royal Greenland for den fine gestus til byens mindre bemidlede.

Juleposerne indeholder mad nok til en julemiddag for seks personer med en and, flæskesteg, rødkål, kartofler, mandelsplitter, kogeris, piskefløde, kirsebærsauce, kaffe og flere poser juleslik.

Hans Grønvold siger, at de endnu har nogle juleposer tilovers der skal gives til byens efterskole, når skolen starter igen i det nye år.

Byens alderdomshjem får også glæde af juleposer så personalet kan anrette en god middag til de ældre i byen, siger Hans Grønvold.