Royal Greenland sælger sin Seafoodfabrik i Wilhelmshaven

Den selvstyrejede fiskerikoncern Royal Greenland er nu på vej til afhænde sin tyske Seafoodfabrik i Wilhelmshaven.
06. juni 2013 07:49

Royal Greenland har indgået en foreløbig aftale med to udenlandske investeringsselskaber - Sahara Investment Group Private Limited og Meridian Investment Group Limited. En endelig aftale vil først blive indgået, hvis selskaberne overtager den samlede aktiekapital i Royal Greenlands tyske selskab. Salgsprisen er ikke oplyst.

Men Royal Greenland skriver i en pressemeddelelse, at handlen ikke omfatter stenbiderrognsaktiviteterne i Cuxhaven og en emballagevirksomhed.
Ifølge Royal Greenlands administrerende direktør Michael Thinghuus er salget i overensstemmelse med Royal Greenlands overordnede strategi om at fokusere på forretningsområder, hvor koncernen direkte er involveret i forsyningskæden, primært baseret på de nordatlantiske fiske- og skaldyrsarter som Royal Greenland fanger og køber i Grønland.

Han oplyser også, at det overvejes, at indgå i et joint venture selskab med de nye ejere af fabrikken i Wilhelmshaven. Der  bliver tale om et salgsselskab, der skal markedsføre både Royal Greenlands produkter og produkterne fra Wilhelmshaven, der er storleverandør af blandt andet færdigretter til en række af Europas store butikskæder. Det nye salgsselskab ventes at beskæftige 50 ansatte.

Fabrikken i Wilhelmshaven, som Royal Greenland købte i 1996, har 400 ansatte og producerede sidste år 58.400 tons forarbejdede fiskeprodukter.