Royal Greenland på rette kurs

Det går den rette vej for Grønlands største arbejdsplads - Royal Greenland.
Royal Greenland lægger millioner i landskassen. Foto © : KNR
02. maj 2012 17:08

Selskabet opnåede i første halvår af 2011/2012 et resultat på 71 millioner kroner. Det er en forbedring på 59 millioner i forhold til sidste år - der allerede var det bedste år for Royal Greenland i lang tid.

Samtidig er den rentebærende gæld nu reduceret til det laveste niveau i de sidste 5 år, oplyser selskabet i dag. Gælden er reduceret med 187 millioner kroner og ligger nu på 1.7 milliarder.

Royal Greenlands omsætning er samtidig øget med 8 procent.

Både den europæiske og den nordatlantiske forretning er i fremgang. Sidstnævnte, der primært baserer sig på de grønlandske produkter, har stor efterspørgsel på især rejer og hellefisk, men også på røgvarer, torsk og kuller.

Royal Greenland forventer derfor et årsresultat efter skat på over 100 millioner samt en reduktion af den rentebærende gæld på mindst en kvart milliard.

Udviklingen er drevet af både den nordatlantiske og den europæiske forretning. Det er Europa-aktiviteterne holder gang i royal greenlands vækst, mens størstedelen af indtjeningen kommer fra den nordatlantiske forretning.

Dog kan den generelle usikkerhed i verdensøkonomien komme til at påvirke virksomheden.

Men hidtil er det lykkedes Royal Greenland at håndtere disse udfordringer, skriver Royal Greenland altså i deres halvårsrapport.