Royal Greenland kæmper for at forbedre resultat

For at forbedre Royal Greenlands kritiske situation er selskabet i gang med en plan, som skal forbedre indtjeningen.
09. juni 2009 10:28

I dag offentliggjorde Royal Greenland sit halvårsregnskab, som viste et underskud på 131 millioner kroner. Og det er ikke godt nok erkender direktør Flemming Knudsen

- Vi er som alle andre påvirkede af finanskrisen. Det har givet sig udslag i, at der har været mindre afsætning, samtidig var der en periode med meget høje råvarepriser, og der har været ugunst i valutakurser. Det har påvirket os negativt, og vi er da selvfølgelig ikke tilfreds med resultatet, siger Flemming Knudsen.

Derfor har Royal Greenland igangsat en konsolideringsplan, som skal forbedre indtjeningen i koncernen.

- Vi har lavet en række tiltag. Nogle vil give umiddelbare likviditetsforbedringer, for eksempel en lavere investeringstakt og en reduktion af selskabets pengebindinger i varelager, siger Flemming Knudsen.

Derudover er der fokus på at skære ned på omkostningerne.

- Vi har skåret cirka syv procent af bemandingen af funktionærer, vi er i gang med at omlægge logistik og indkøb, og så har vi lukket nogle aktiviteter ned. Vi har taget en trawler ud af drift og sendt til udlejning i Canada, vi har lukket et selskab i USA som ikke gav penge, og i Grønland har vi lukket nogle bygdeanlæg, siger Flemming Knudsen. Desuden peger han på fabrikken i Polen og et anlæg i Glyngøre, som begge er nyopstartede, og som gerne fra nu af skulle begynde at tjene penge.

- Alt i alt ligger der altså en række projekter som vi skønner totalt set, vil give driftmæssige forbedringer på over 200 millioner kroner, siger direktøren.

Siden 2005 er Royal Greenlands resultater kun gået én vej, og det er nedad. Den udvikling forventer Flemming Knudsen at få vendt inden for de næste par år. Mandag karakteriserede Flemming Knudsen Royal Greenlands situation som ”business as usual” i et lidt vanskeligere marked end normalt.

- Nu er der jo sket meget siden i går. Blandt andet har Hjemmestyret været på banen, og det er vi naturligvis glade for. Men ja, vi forsøger at drive business as usual, siger Flemming Knudsen.

Det kommende Landsstyre lovede mandag Royal Greenland en hjælpepakke på 500 millioner kroner.