Royal Greenland i gang med nye tiltag i bygdeanlæg ved Upernavik

Royal Greenland er i gang med moderniseringer og andre tiltag ved en række produktionsanlæg i Upernaviks bygder.
Foto © : Royal Greenland
Skrevet af Karsten Sommer
21. februar 2018 13:07

Royal Greenland er i gang med moderniseringer og andre tiltag ved en række produktionsanlæg i Upernaviks bygder.

 

Det vil medføre øget indhandling og produktion ved bygdeanlæggene i Kullorsuaq, Innaarsuit, Tasiusaq og Nutaarmiut, fortæller fiskerikoncernen på deres hjemmeside.

Den øgede indhandling og produktion vil samtidig medføre nye arbejdspladser i bygderne Innaarsuit og Aappilattoq, hvorfor Royal Greenland vil bygge nye indkvarteringshuse i de to bygder

- Lige nu er nye tiltag i gang i Kullorsuaq og Innaarsuit. Andre tiltag påbegyndes i Tasiusaq og Nutaarmiut i sensommeren 2018, siger fungerende driftschef i Upernavik Knud Mathiesen, og fortsætter:

- Der er nu opsat ti nye frysecontainere i Kullorsuaq der kommer i brug i marts måned. Dermed bliver frysekapaciteten i Kullorsuaq øget med mere end 200 tons, så fiskerne i bygden kan indhandle større mængder. Og det helt frem til maj, hvor der tidligere kun blev indhandlet frem til april.

I Innaarsuit vil nye frysere desuden føre til udvidelse af vores personale fra 20 til 30 medarbejdere, fortæller Knud Mathiesen.

Også i Nutaarmiut vil en ny produktion med hale- og hovedkappede hellefik øge medarbejderstaben fra 10 til 15 personer, siger en tilfreds driftschef.