Foto: KNR

Royal Greenland fik overskud

Den selvstyre-ejede fiskerikoncern fik 79 millioner kroner i overskud efter skat.

Royal Greenland har præsteret sit bedste regnskabsresultat i fem år. Koncernen har forbedret sit resultat med 122 millioner kroner i forhold til regskabet for 2009/2010.

- Resultatudviklingen, der også skal ses i lyset af, at Royal Greenland for blot to år siden havde et underskud på næsten 200 mio.kr. efter skat, er meget tilfredsstillende, meddeler bestyrelsesformand i Royal Greenland Niels d Conick-Smith og administrerende direktør Mikael Thinghuus.

Det var den første bevilling i Selvstyrets historie, da den kriseramte koncern fik 250 millioner kroner i kapital forhøjelse og ydede et lån på yderligere 250 millioner kroner i juni 2009.

Verdensmarkedspriserne har imidlertid udviklet sig til Royal Greenlands fordel.

- De højere markedspriser er afspejlet i Royal Greenlands indhandlingspriser, som i gennemsnit var 19% højere end året før, meddeler koncernen.

Royal Greenland har dog fortsat en gæld på 2 milliarder kroner, og det er planen at gælden skal halveres ifølge strategiplanen Naleraq 2013. Et skridt på vejen bliver reducering af gælden med 250 millioner kroner i løbet af 2012.

Royal Greenlands fremgang sker mens det internationale finansmarked er ramt af en gældskrise.

- Hvis forbrugertilliden i de væsentligste afsætningsmarkeder forværres yderligere, vil det kunne have en negativ effekt på Royal Greenlands resultater, også i indeværende år, meddeler Royal Greenland.

Royal Greenlands regskab for 2010/2011 bliver præsenteret under generalforsamlingen mandag den 23. januar.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt