Royal Greenland fik overskud

Den selvstyre-ejede fiskerikoncern fik 79 millioner kroner i overskud efter skat.
Royal Greenland lægger millioner i landskassen. Foto © : KNR
Skrevet af Noah Mølgaard
09. januar 2012 08:14

Royal Greenland har præsteret sit bedste regnskabsresultat i fem år. Koncernen har forbedret sit resultat med 122 millioner kroner i forhold til regskabet for 2009/2010.

- Resultatudviklingen, der også skal ses i lyset af, at Royal Greenland for blot to år siden havde et underskud på næsten 200 mio.kr. efter skat, er meget tilfredsstillende, meddeler bestyrelsesformand i Royal Greenland Niels d Conick-Smith og administrerende direktør Mikael Thinghuus.

Det var den første bevilling i Selvstyrets historie, da den kriseramte koncern fik 250 millioner kroner i kapital forhøjelse og ydede et lån på yderligere 250 millioner kroner i juni 2009.

Verdensmarkedspriserne har imidlertid udviklet sig til Royal Greenlands fordel.

- De højere markedspriser er afspejlet i Royal Greenlands indhandlingspriser, som i gennemsnit var 19% højere end året før, meddeler koncernen.

Royal Greenland har dog fortsat en gæld på 2 milliarder kroner, og det er planen at gælden skal halveres ifølge strategiplanen Naleraq 2013. Et skridt på vejen bliver reducering af gælden med 250 millioner kroner i løbet af 2012.

Royal Greenlands fremgang sker mens det internationale finansmarked er ramt af en gældskrise.

- Hvis forbrugertilliden i de væsentligste afsætningsmarkeder forværres yderligere, vil det kunne have en negativ effekt på Royal Greenlands resultater, også i indeværende år, meddeler Royal Greenland.

Royal Greenlands regskab for 2010/2011 bliver præsenteret under generalforsamlingen mandag den 23. januar.