Royal Greenland fik 43 millioner kroner i underskud

Det er gået fremad, men landets største virksomhed er stadig en klar underskudsforretning. Det viser de seneste regnskaber, som Royal Greenland i dag har offentliggjort.
Skrevet af Noah Mølgaard
12. januar 2011 09:42

Underskuddet fra 2009-10 er således på 43 millioner kroner, selv om forventningen på forhånd var, at det selvstyre-ejede selskab ville undgå et rødt tal på bundlinien.

Ifølge formand for Naalakkersuisut Kuupik Kleist bliver det taget til efterretning, at målet ikke er nået, men han hæfter sig dog også ved, at kurven er knækket i forhold til de seneste år, hvor underskuddene har været på først 78 og senest 196 millioner kroner.

Så selv om det dugfriske regnskab altså viser et underskud på 43 millioner kroner, er der tale om en forbedring af sidste års resultat med 159 millioner kroner, hvilket Royal Greenland selv da også indleder sin netop udsendte meddelelse med. Heri noterer man sig dog også, at resultatet ikke er tilfredsstillende.

Allerede for tre måneder siden gjorde selskabet det klart over for sin ejer, at det ikke ville lykkes at undgå et underskud på årets regnskab, oplyser Naalakkersuisut.

- Det er betryggende, at Royal Greenland løbende vurderer, om de kan overholde planen og informerer om afvigelser, så at der kan tages fat på eventuelle problemer i tide. Samlet set er det Naalakkersuisuts vurdering, at såfremt selskabet følger den aftalte plan, vil Royal Greenland på sigt igen blive et sundt og rentabelt selskab, lyder det fra Kuupik Kleist, der understreger, at selskabets betydning for den grønlandske økonomi er betydelig.