Royal deltagelse ved fernisering

Når den grønlandske kunstner Aka Høegh på onsdag holder fernisering på sin særudstilling på Nordatlantens Brygge, bliver det med royal deltagelse. Hans Kongelige Højhed Prins Henrik har meldt sin deltagelse, og viser endnu engang sin store interesse for grønlandsk kunst.
Skrevet af Peter Troelsen
03. januar 2013 12:15

Aka Høegh, der til dagligt holder til i Qaqortoq, viser både ældre og helt nyproducerede værker på sin udstilling, der kan beses fra 10. januar og indtil 14. april.

Der er tale om en udstilling med en lang række forskellige stilarter. Aka Høgh bevæger sig let og ubesværet i kunstens mange genrer. Tegninger, akvareller, oliemalerier og grafiske tryk samt helt nye skulpturer udført i meter langt drivtømmer er blandt de ting, Aka Høegh at valgt at tage med på sin særudstilling på Nordatlantens brygge.

En enkelt fællesting er der dog mellem de mange forskellige genrer. Det flydende element, havet og alle de ting, der forbindes med det vand, der er en vigtig del af enhver grønlænders liv og levned. Drivtømmer og hvalknogler er helt naturlige materialer for den dygtige grønlandske kunstner, og det kan interesserede selv overbevise sig om, i de tre måneder udstillingen varer.

Der er foredrag om kunstneren d. 20. januar 15.00 og omvisning i udstillingen 3. februar 15.00.

Læs mere om udstillingen her: http://www.bryggen.dk/da/udstillinger/ved-havet/#!prettyPhoto