Royal Arctic Line sikrer fem nye skibe

Det var meningen, at de skulle have været bygget på det nu konkursramte rederi P&S Werften i Tyskland, men det gik i sig selv, da selskabet lukkede ned for aktiviteterne tidligere i år. Nu er fremtidens skibe sikret via et polsk værft i Gdansk.
Skrevet af Peter Troelsen
07. oktober 2013 07:27

Det bliver med levering i første halvdel af 2015 at Royal Arctic Line har bestilt de fem nye skibe hos værftet Remontowa. Inden bestillingen hos det polske værft gennemgik RAL forudsætningerne for nybyggeriet, og det behov man mente at have, da man bestilte skibene i Tyskland, findes stadigvæk. Derfor er der altså bestilt fem nye skibe i Polen. De fem skibe er:

Et søsterskib til Mary Arctica. Kapacitet: 606 TEU (tyve-fodscontainere), som skal afløse Arina Arctica, og dels sejle på Atlanten og som feederskib i Grønland, dels bruges til specialopgaver som Østkysten, Thule Air Base og Antarktis.

To mellemstørrelse skibe. Kapacitet: Godt 100 TEU – hver. Skibene skal afløse Pajuttaat samt en årlig indchartring, og vil hovedsagelig indgå i forsyningen af Nordgrønland.

To mindre bygdeskibe. Kapacitet: Ca. 30 TEU – hver. Skibene skal afløse de udtjente bygdeskibe, og vil være travlt beskæftiget i bygdeforsyningen året rundt.