Royal Arctic Line åbner for opgør med monopol

Rederiet Royal Arctic Line, der har eneret på søfragten til, fra og i Grønland åbner for en diskussion af det nuværende monopol. Ifølge direktøren Verner Hammeken er der områder af monopolet, der kan have gavn af at komme i fri konkurrence.
24. august 2016 15:38

Royal Arctic Line er klar til at droppe sit fragtmonopol. I hvert fald en del af det, siger direktør i RAL,Verner Hammeken

Det selvstyreejede rederi Royal Arctic Line har eneret på søfragten til, fra og i Grønland, men nu åbner direktøren for et opgør med monopolet i sin nuværende form.

I følge Verner Hammeken er det stadig naturligt at fastholde monopolet på selve sejladsen.

Læs også RAL klar til at droppe fragtmonopol

- Men vi er klar til at kigge på om monopolet skal omfatte de serviceydelser, som ligger oveni vores søtransport. Så der er vi klar til at diskutere om monopolet har sin berettigelse, siger han.

Altså ønsker RAL at se på om de fortsat kan være de eneste skibe, der sejler gods, mens pakkeløsninger, containere og fragtservice kan komme i fri konkurrence.

Og det vil være en fordel for både RAL og samfundet, siger direktøren.

Læs også Direktør: RAL-monopol er ikke godt

- Så opstår der den her konkurrencesituation, som historisk set har vist sig at have en positiv indflydelse på prisniveauet, siger han.

Og direktøren bakkes op af den selvstyreudpegede bestyrelse. Formand for bestyrelsen, Kuno Fencker er også klar til at diskutere om Royal Arctic Line fortsat skal have monopol, siger han til netmediet ShippingWatch.