Ros til Roskilde

Såvel Grønlands Repræsentation som Det Grønlandske Hus i København roser Roskilde grønlandske kulturfestival denne måned.
Skrevet af mlk
18. april 2011 12:42

I Grønlands Repræsentation i København er der glæde over, at Roskilde Kommune i denne måned har arrangeret hele 85 kulturbegivenheder, der sætter fokus på Grønland.

-  Den viden, danskere har om Grønland, er ikke altid den største. Inuit Nu giver sjællænderne mulighed for at lære noget mere og få en større forståelse for Grønland, og det vil være med til at styrke venskabet mellem grønlændere og danskere, siger chefen for Repræsentationen Tove Søvndahl Pedersen.

Hun synes, det er lykkedes Roskilde Kommune at skabe en kulturbegivenhed, der viser et moderne og positivt billede af Grønland.

- De har gjort sig stor umage med at vise yngre grønlandske kunstneres arbejder, og i foredragene fokuserer de på nutidens Grønland, siger hun

Tove Søvndahl Pedersen skal selv holde foredrag om Grønlands Selvstyre 7. maj på Roskilde Bibliotek.

Også kultur- og informationsmedarbejder fra Det Grønlandske Hus i København, Vivi Nielsen, tager godt imod initiativet fra Roskilde

-  Det er et flot initiativ, og det er fantastisk, at de på så kort tid har kortlagt så omfangsrigt et program. Det kan andre kommuner rundt om i Danmark lære af, siger Vivi Nielsen.

Det Grønlandske Hus har hjulpet Roskilde Kommune i idéfasen ved blandt andet at komme med forslag til arrangementer. Og Vivi Nielsen er enig med Tove Søvndahl Pedersen i, at det er lykkedes Roskilde at tegne et moderne og nuanceret portræt af Grønland.

- Det betyder forhåbentligt, at befolkningen får øjnene op for, at Grønland er andet end de problemer, som man hører om i pressen i Danmark. At de lærer, at Grønland også er et moderne samfund.